Eau de Gand is een kleinschalige zorgcampus met 54 woonzorgkamers, 14 assistentiewoningen en een kinderdagverblijf. Een inclusieve omgeving waar jong en oud, ongeacht de mate van zorgbehoevendheid, een thuis vinden.

Eau de Gand is gelegen op de grens van het centrum Gent met Sint-Amandsberg. Een rustige en gezellige volksbuurt waar openbaar vervoer en winkels dichtbij zijn.
"Een nieuwe thuis, waar het altijd fijn vertoeven is"
In Eau de Gand staat de beleving centraal. We bieden een warme en gezellige omgeving waar bewoners, familie en vrienden zich thuis voelen
DOWNLOAD BROCHURENEEM CONTACT OP

Woonzorgcentrum

In het woonzorgcentrum woon je in een kamer die comfortabel en gezellig is. Hier woon je in alle veiligheid in een huiselijke sfeer. De kamers zijn ruim en lichtrijk en zijn uitgerust met verzorgd meubilair. Wil je je thuis voelen in jouw nieuwe woonst? Neem gerust een eigen meubelstuk, kunstwerk of fotokader mee en maak er jouw thuis van. De kamers hebben geen douche, maar er zijn 3 ruime badkamers met 3 baden en 3 inloopdouches.

Geniet als bewoner ook volop van de gemeenschappelijke delen: de gezellige salons, het restaurant, de kineruimte, het kapsalon, de badkamer(s), de tuin,…

De kamers zijn te huur aan een dagprijs vanaf €76,49. 
Het type kamer wordt voornamelijk bepaald door de ligging (uitzicht) en ontwerp (m2 en indeling). We hebben 4 verschillende types : standaard, comfort, luxe en suite.

In de dagprijs zit niet enkel de prijs van de kamer, maar er is eveneens een hele waaier aan dienstverlening inbegrepen:

Verzorging op maat

Gebruik van de vele gezellige salons

Gebruik van de mooi aangelegde binnentuin

Verbruik van EGW (elektriciteit, water, gas)

Alle maaltijden (ontbijt, 3-gangen lunch, avondeten)

De bestelling en de opvolging van medicatie

Dagelijks poetsen van de kamer

Oproep-systeem

Brand- en familiale verzekering

TV en telefoon aansluiting en -toestel

24/24u, 7/7d, verpleegkundige aanwezig in huis

Aanbod van activiteiten

Opvolging van uw zorgdossier

Bed- en badlinnen

Drinkwater op de kamer

Assistentiewoningen
& Zorgflats

De assistentiewoningen grenzen aan het woonzorgcentrum. Alle flats hebben een mooie leefruimte, een volledig uitgeruste keuken, een aparte slaapkamer en badkamer, met mogelijkheid tot terras en extra slaapkamer. 

De appartementen zijn optimaal ingericht om jouw mobiliteit te verzekeren. Concreet? Brede deuren, drempelluwe overgangen naar bijvoorbeeld de terrassen, inloopdouche en noodoproepsysteem. Hier woon je zelfstandig, net zoals thuis. Indien nodig kan je op ieder moment gebruik maken van onze hulp- en dienstverlening (zorg, maaltijden, onderhoud, administratie,..).

De assistentiewoningen zijn te huur. Als huurder betaal je een dagprijs die bestaat uit een wooncomponent en een dienstencomponent: de prijs van het wooncomponent (=huur) start aan €39,52, het dienstencomponent bedraagt €23,25 voor 1 persoon of €29,07 voor 2 personen.

Als bewoner van een assistentiewoning kan u eveneens van een hele waaier aan dienstverlening genieten:

Aanwezigheid voltijdse woonassistent

Oproepsysteem en eerste hulp 24/24u, 7/7d 

De garantie van crisis- en overbruggings- zorg

24/7 verpleegkunige in huis aanwezig

Opstellen van een zorg- en begeleidingsplan en organiseren van de bestendige zorg (facultatief)

Administratieve basistondersteuning

Onderhoud en schoonmaak van de gemeen-schappelijke delen

Organisatie van vrijblijvende, gevarieerde activiteiten

Afvalbeheer

Organisatie gebruikersraad 4x per jaar

Organisatie en opvolging van het klachten behandeling systeem

Voorrang opname in het woonzorghotel

DOWNLOAD BROCHURENEEM CONTACT OP

Eigen kok

Vanuit de eigen professioneel uitgeruste keuken zorgt ons keukenteam onder leiding van chef-kok Olivier dagelijks voor verse, gezonde en kwaliteitsvolle maaltijden. De chef wil hierbij werken volgens de seizoenen en houdt uiteraard rekening met eventuele diëten en allergieën.

De bewoners van het woonzorgcentrum krijgen elke dag een ontbijt, een middag- en avondmaal. Zij hebben hun eigen restaurant ‘De Lieve’. Woon je in een assistentiewoning en heb je geen zin om te koken? Dan kan je tegen een kleine toeslag lunchen in de Bistrot eten, het privérestaurant voor de bewoners van de zorgflats. Wie ontbijt kan ook in room-service, wie wenst kan aanschuiven voor een avondmaal in het WZC.

Activiteiten & services

Wonen in Eau de Gand staat gelijk aan beleving! Op maat en vraag van de gebruikers organiseren we vrijblijvende activiteiten waar er voor ieder wat wils is. Van kooknamiddagen en apero-momenten tot wandelingen en andere uitstappen. Daarnaast bieden we je een uitgebreid aanbod aan extra diensten zoals was- en strijkdienst, kapper, pedicure en manicure,… 

Naast de feesten, events en grote activiteiten is er ook aandacht voor individuele gesprekken over vroeger, nu en wat komen gaat. Maandelijks wordt er ook een eucharistieviering aangeboden.

Zorg

Ieder die woont in een WZC of AW, is er omdat een zorgnood het niet meer mogelijk maakt om thuis te blijven. Iedereen is welkom wat die zorgvraag ook inhoudt: sociale omstandigheden (bv vereenzaming), psychisch of mentale kwetsbaarheid, fysieke beperking,… vaak gepaard met ouderdomskwaaltjes, zoals vergeetachtigheid en het niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.

Wij focussen in de eerste plaats op jouw zorgbehoeften, maar jouw motivatie en goesting zijn minstens even belangrijk. Een multidisciplinair team van kinesisten en ergotherapeuten, zorg- en verpleegkundigen, logopedisten,… staat klaar om discreet aan te vullen wat jij als persoon nodig hebt.

Ze zijn er om jou te activeren, te laten genieten, te doen leven! Beweging houdt je jong, samen zijn houdt je scherp. In de diverse gemeenschappelijke ruimten zorgen medewerkers voor een gevarieerd aanbod aan ontspanning. Bezoek dus zeker eens de kiné- en fitnessruimte, eventruimte(s) of relaxatiebadkamer.

Familie en vrienden: 
hartelijk welkom

Heb je bezoek? Iedereen is welkom wanneer u het wenst (absoluut geen bezoekuren). Willen ze mee eten? Dit kan zeker! Wil je een familiefeest organiseren? Dit kan in de Bistrot. Wij vinden het belangrijk dat je hier alles kan doen zoals thuis. Geen beperkingen, enkel vrijheid.
Voorwaarden, Cookie & Privacy Policy
licensedinnerleafvolume-highmenuindent-increase
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram