Vraag & antwoord

Hier kan je onze vaakst voorkomende vragen en antwoorden terugvinden.  Heb je zelf een vraag die je niet kan terugvinden hieronder?  Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren, wij helpen je meteen verder én kunnen jouw vraag ook toevoegen hier, om zo ook andere website bezoekers verder te helpen.

Hoe lang bestaat residentie Eau de Gand reeds?

Eau de Gand, het vroegere Home Claire, is ontstaan in 1984. Op 20 maart 2020 zijn we verhuisd naar een de nieuwbouw.  Lees meer hierover op de pagina Over ons.

Hoeveel kamers en flats hebben jullie?

Eau de Gand bestaat uit een woonzorgcentrum met 54 kamers en 14 assistentiewoningen. Lees meer op onze pagina Wonen over dit topic.

Is er altijd een verpleegkundige aanwezig?

Ja. 24/7 is er verpleegkundige permanentie in huis aanwezig.  Op die manier staan we altijd voor jullie klaar, ook in geval van nood, op eender welk moment.

Waar ligt de grens tussen het woonzorgcentrum en een assistentiewoning? Hoe beslissen jullie waar een bewoner best woont?

Wij adviseren en denken mee aan de meest ideale oplossing, maar de keuze ligt bij de bewoner.

Hebben jullie kamers voor twee personen?

Enkel voor echtparen of koppels hebben we (3 dubbele kamers) ter beschikking.

Kunnen bezoekers iets komen drinken of samen het middag- of avondmaal nuttigen?

Dat kan zeker. Eau de Gand wil zich onderscheiden door het creëren van een warme en gastvrije omgeving waarin bewoners zich gewaardeerd voelen en de vrijheid hebben om hun leven in te richten zoals zij dat willen. Daar hoort het ontvangen van vrienden, familie of kennissen zeker bij. We hebben onze dagelijkse cafetaria en op aanvraag kan men ook samen met de bewoner blijven eten

Mogen we ons eigen meubilair meenemen?

Ja. In de kamers is er aangepast basismeubilair (een elektrisch hoog laag bed, een nachttafel, een tafel en stoel(en), een relaxzetel en een kleerkast, maar het kan verder ingericht worden volgens jouw smaak. Het is belangrijk dat je je thuis voelt. In de zorgflats is er niets van meubilair voorzien.

Hebben jullie een oproepsysteem?

Ja. Zowel in de kamers als in de flats is er een oproepsysteem in de badkamer, leefruimte en slaapkamer. We beschikken eveneens over mobiele oproepknoppen.

Waar eten de bewoners?

De bewoners van het woonzorgcentrum eten in één van de 3 leefgroepen. De bewoner kiest zelf waar hij zich het meest op zijn gemak voelt. Personen die toezicht of hulp nodig hebben bij de maaltijden, ten in leefgroep De Leie. De gebruikers van een zorgflat (assistentiewoning) eten in de kleine Bistrot.

Welke activiteiten worden georganiseerd in de namiddag?

De activiteiten worden georganiseerd op maat en vraag van de gebruikers. De activiteiten zijn heel divers; sport (handbal), kunst (schilderen), cultuur (bezoek musea), culinair (maken van pannenkoeken),... Je kiest zelf aan welke activiteit je wenst deel te nemen.

De meest populaire zijn : Franse Chanson namiddag, maandelijks Bal van de jarigen, koken met Katrien, Yoga en Groepsgymnastiek en … oh ja: de Bingo blijft ook een topper!

Wat is het verschil tussen een assistentiewoning en een zorgflat?

De benaming assistentiewoning is de officiële term die door de overheid gebruikt wordt in kader van financiering en erkenning. Wij spreken liever van een Zorgflat omdat door de nabijheid van het Woon Zorg Centrum en vooral door de permanentie van zorgmedewerkers er steeds aanvullende zorg kan geboden worden. 

Wie kiest voor een Zorgflat, kan daar in principe blijven. Zelden is het aangewezen om te verhuizen van zorgflat naar WZC.

Mag ik roken in het woonzorgcentrum?

We houden ons aan de wet: in een openbaar gebouw geldt een totaal rookverbod, met uitzondering van de rookruimtes.

Is incontinentiemateriaal inbegrepen in de dagprijs?

Ja, dit is in de vaste dagprijs voor een kamer inbegrepen.

Is het onderhoud van mijn kamer inbegrepen in de dagprijs?

Wij poetsen uw kamer in het woonzorgcentrum. En dit is inbegrepen in de dagprijs.

Waar kan ik terecht met persoonlijke was en strijk?

U of uw familie kunnen zelf instaan voor uw persoonlijke was en strijk.

Indien dit niet lukt, kunt u een beroep doen op de professionele wasserij waarmee het woonzorgcentrum samenwerkt.

Mag ik huisdieren meebrengen naar het woonzorgcentrum?

Sorry, grote huisdieren kunnen we niet toelaten om gezondheidsredenen van de andere bewoners.

Een klein huisdier, waar uw buren geen last van kunnen ondervinden, vormt geen probleem.

U begrijpt natuurlijk dat u hier wel zelf zorg dient voor te dragen. Vraag toestemming bij de directeur van het woonzorgcentrum, neem contact met ons op.

Mag ik de maaltijden op mijn kamer nuttigen?

Samen eten is in elke voorziening een fijn moment. Er wordt gebabbeld en men leert elkaar beter kennen. Daarom geven we de voorkeur dat bewoners van het woonzorgcentrum ’s middags en ’s avonds samen eten.

's Morgens krijgen de bewoners wel hun ontbijt op hun kamer opgediend. Wanneer u ziek bent, dienen we uw maaltijd natuurlijk ook in uw kamer op.

Kan ik mijn vaste huisarts behouden?

Uiteraard. De keuze van geneesheer is bij ons volledig vrij. De verpleegkundige zal met hem/haar contact opnemen voor verdere opvolging.

Kleine klusjes, wie doet dit?

Eau de Gand heeft een eigen technische dienst waarop u beroep kan doen.
Kleine herstellingen of persoonlijke karweitjes zoals kaders ophangen doet hij graag voor u.

Mag ik bezoek ontvangen?

In ons woonzorgcentrum is iedereen welkom, op elk moment. We hebben dus geen vaste ‘bezoekuren’.

We vragen wel dat de bewoners en hun bezoekers de rust respecteren tussen 22u en 7u30.

Is er in het woonzorgcentrum plaats voor senioren met een grote zorgvraag of senioren met dementie?

Ja, ons woonzorgcentrum is hiervoor volledig uitgerust en officieel erkend.

Ik sta op de wachtlijst, maar de vrije plaats komt wat te vroeg. Verschuift mijn naam dan weer naar het einde van de wachtlijst?

Uw naam blijft gewoon op de eerste plaats staan, tenzij u zelf aangeeft dat u langere tijd wil wachten.  Lees meer op de pagina Wonen.Voorwaarden, Cookie & Privacy Policy
flaguserusersshirtheart-pulsedinnerwheelchairlist
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram