Over ons

Onze taak is veel meer dan enkel en alleen comfortabel huisvesten, wij gaan bewust een hele stap verder
LAAT JE ONDERDOMPELEN 
IN DE LEEFWERELD VAN EAU DE GAND
GESCHIEDENISWAARDENTEAMDOWNLOAD BROCHURE
In Eau de Gand luisteren we naar de noden van elke bewoner en bieden we op maat gemaakte zorg en diensten aan. Het is een plek waar bewoners niet alleen de zorg ontvangen die ze nodig hebben, maar ook kunnen genieten, vriendschappen kunnen sluiten en zich kunnen laten verwennen. 

Naast het bieden van een luisterend oor, staat de totale beleving van onze bewoners helemaal centraal.
"Gericht en oprecht luisteren naar de noden van elke persoon"
Eau de Gand is een uniek concept in het brede zorglandschap. Het huis, de infrastructuur is ook dementie-vriendelijk ontworpen. Het leven is gericht op inclusie. Iedereen is welkom wat die zorgbehoefte ook is.
Hier zal je geen gesloten afdeling, fixatie of betutteling zien. 

De woongelegenheden boven en de leefgroepen beneden staan ten dienste van de individuele behoefte van elke bewoner. Hier kan de persoon leven zoals thuis.

Een stukje geschiedenis

Opgericht in 1984

Eau de Gand werd in 1984 opgericht door Sonia D’Hossche onder de naam “Home Claire”. Zij wou een thuis bieden voor ouderen in het Gentse. Wat startte bij enkele mensen die ze in haar huis nam, groeide uit tot een woonzorgcentrum. Zo ontstond de naam Home Claire. 

Home omdat ze een thuis wou bieden en Claire was de naam afgeleid van de naam van haar moeder Clarisse. Zij had haar geïnspireerd om haar in te zetten voor ouderen. 

Verhuis

Het oorspronkelijke gebouw was gelegen in de Wolterslaan 60 en werd in 1993 uitgebreid met een gebouw in de Jan Delvinlaan 70.

Op 20 maart 2020 verhuisde Home Claire naar een volledige nieuwbouw gelegen aan de Wolterslaan 48-50. Voorheen was op deze locatie een openbare badplaats.

Nieuwe naam

Met de nieuwe locatie werd ook de naam in een nieuw jasje gestoken. Bewoners en medewerkers kozen zelf de naam ‘Eau de Gand’. 

De huidige medewerkers werken nog steeds met dezelfde inspiratie zoals de originele oprichtster: ‘Zorgen voor ouderen met respect voor de bewoner als een uniek persoon, zorgen met een hart.’

Onze missie, visie en waarden

ONZE MISSIE

Wij staan voor beter leven. Dit houdt niet alleen goede zorg in, maar ook lekker eten, mooi zijn, zich goed voelen, zinvolle dagbesteding en nieuwe contacten leggen. Wat wij doen en aanbieden is steeds op maat en op vraag van bewoners en familie. Wij onderscheiden ons door hospitality. Naast het creëren van een thuisgevoel willen we bewoners ook het extra service-aspect aanbieden. In Eau de Gand staat GELUK voorop, zowel voor de bewoners als voor de medewerkers. Onze slogan luidt dan ook: ‘Gelukkige medewerkers, maken gelukkige bewoners!’ en omgekeerd.

ONZE VISIE

Het leven in Eau de Gand is gericht op inclusie. Iedereen is welkom wat die zorgbehoefte ook is. Hier zie je geen gesloten afdeling, fixatie of betutteling. We bieden zorg op maat, waarbij bewoners de vrijheid hebben om hun dagelijkse routine zoveel als mogelijk zelf te bepalen. Onze medewerkers maken het verschil in een concurrentiële markt. Goede, zorgzame medewerkers zijn zeldzaam. Het is dan ook belangrijk om als bedrijf te investeren in het verhogen van de knowhow van deze goede werknemers. We bieden dan ook een intern opleidingstraject aan voor de medewerkers die mee willen bouwen aan ons verhaal.

ONZE WAARDEN

Het vertrekpunt bij Curavi is het respect en eerbied voor de bewoner als persoon, de mens staat centraal. Deskundigheid, oprechtheid en transparantie zijn onze middelen om kwaliteitsvolle, warme zorg te bieden. Daarnaast bieden wij een veilige omgeving aan met wederzijds vertrouwen en zinvolle beleving.

ONS STREEFDOEL

Wij streven naar het olympisch minimum voor de zorg.

Maak kennis met het hele team

MIA VAN HEDDEGEM

Verantwoordelijke zorg

SEBASTIEN DELLAERT

Directeur

OLIVIER

Chef van het keukenteam

SOFIE BLESER

Onthaal & Administratie

OMAYRA VANCAYZEELE

Leiding van het zorgteam

JAN BLOMME

Referentiepersoon palliatieve zorg

NATHALIE DELENS

Referentiepersoon dementie

KATRIEN MASFRANCKX

Team zinvolle dagbesteding & animatie

KEVIN DUJAQUIER

Technische dienst & preventie

SARAH VERBEIREN

Therapie: kinesitherapie, logopedie, ergotherapie

CINDY VERTRIEST

Kapper, pedicure, wellness

DR. RENAAT CREVITS

CRA
DOWNLOAD ORGANIGRAM
Voorwaarden, Cookie & Privacy Policy
license
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram